2018. 02. 13.

Közös munkánk a héten: erdősítés és a templomdomb megépítése - 2018.02.12-16.


Kedves Építkező Csapatom!

Ezen a héten mindenki egy kicsit abba kell, hogy hagyja saját építkezését, mert sürgős teendőink akadtak a terepen. Barni nálam járt hétfőn, és kijelölte Kisszékely területén a Négyszögletű Kerek Erdő két körútját, mégpedig a a Kilátó felé tartó Berkenye és az Ótemetőt érintő Galagonya körutakat. Ezeken a területeken el kell hogy kezdődjön az erdőtelepítés:


Barni azt kéri Tőletek, hogy a Tanösvény minden pontjától 20 blokknyira legyen az erdő. A homokkal jelölt négyzeten belül nincs erdő. A telepítéshez tölgyfa-, nyírfa- és sötéttölgy-csemetéket használjatok, amiket csontliszttel tudtok megnöveszteni. A sötéttölgy-csemeték csak úgy nőnek meg, ha egyszerre négyet raktok le négyzet alakban, és úgy szórjátok le csontliszttel. Az eszköztár Természet kategóriájában találjátok meg mindezeket. 

A templomdomb építése azért fontos, mert rajta keresztül visz a Tanösvény 3-ik és 4-ik szirma, a Kökény és a Vadkörte körút.  Ha kedden, 13-án készen lenne a domb, akkor szerdán, 14-én Barnus és F.Matyi kijelölné a két körutat. Utána már a Tanösvénynek mind a négy szirmát  lehet erdősíteni. 




Sikeres, jó munkát kívánok Mindenkinek!

Szeretettel várlak Benneteket az Anyahajóba: Irma néni😄


U.i: Készültek új videók, képek, bejegyzések, amelyeket a Projektnaplónkban, a Padleten találhattok meg! Olvasgassátok, nézegessétek őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése