2015. 04. 27.

Így állunk az eTwinning projekttel

Kedves Csapatom!

Most, hogy elbúcsúztunk Forniéktól a Rókalandozóban, nézzük meg, hogy hogyan is állunk a másik nagy projektünkkel az eTwinning programban.
Tudjátok ugye, hogy a projektünk címe: " A varázsablak csodái", és mindent, amit készítünk a Testvértéren osztunk meg:

Testvértér - TwinSpace:
 http://twinspace.etwinning.net/5377/materials/images
Ugye azt is tudjátok, hogy három csoport együttes munkájáról, játékáról van szó. Egy portugál, egy magyar óvoda, valamint mi veszünk részt ebben a projektben.

Elkészítette már mindenki a saját logóját. Nézzétek csak!


Ezután következett az, hogy készítsük el saját országunk plakátját.
Kati néniék ilyen szép plakátot készítettek a szülők segítségével: 



Mi pedig a Padlet programot hívtuk segítségül, és  - úgy gondolom - a mi plakátunk is fog tetszeni a többieknek. Készítettem róla egy képernyőfelvételt:


http://padlet.com/szevirma/d6z1k8qgj9v9

Ennek a plakátnak az az érdekessége, hogy ha rákattint valaki a kép alatti linkre, akkor a Magyarország formájú zászló lobogni kezd, valamint néhány kis képecskére kattintva hangulatos magyar népdalok szólalnak meg benne, és még vidám néptáncokat is láthatnak majd a portugál gyerekek:




Ennek a mi közös projektünknek az a célja, hogy megismerjük és megértsük a körülöttünk lévő világ dolgait. Tanuljunk tudatosan vásárolni, felismerjük a reklámok üzenetét, és hogy eligazodjunk az internet világában. Tudjuk a különféle programokat okosan használni.Most tehát  bemutatót fogtok készíteni egy nagyon érdekes programmal, aminek a neve: Sway. Ezen a linken tudtok belépni az oldalra: https://sway.com/  A tudatos vásárlás lesz a címe annak az összeállításnak, amit ebben a programban fogtok készíteni. Segítek majd mindenkinek, ha arra lesz szüksége. A részletes útmutatót a ClassBox digitális osztályteremben találjátok meg.

Sikeres, örömteli magazinkészítést kívánok Mindenkinek: Irma néni

1 megjegyzés:

  1. Thank you for words. I am glad , that we are inconcordance with our thoughts

    VálaszTörlés