2016. 12. 12.

Karácsonyra várva az Anyahajóban

Kedves Gyerekek!

Nagyon szép eredménnyel zártuk a múlt heti Kódolás Óráját. Remélem, megmutattátok otthon  az okleveleiteket! Nemsokára hozom az Anyahajóba a zenés-képes összeállítást a projektünkről. Az ÉLETKÉPEK menüpontja alatt fogjátok megtalálni.

Közeledik várva várt ünnepünk, a karácsony. Ezen a héten meg is gyújtjuk a harmadik gyertyát az Ádventi koszorún. Négy apró, játékos feladat vár rátok.

Először is elmegyünk a Sakkjátszótérre, és megnézzük az utolsó kis videót, ami a sakk-mattról szól. Menjetek végig a teszteken, és készítsetek egy képernyőfelvételt, amit majd a következő feladat képével együtt töltsetek fel a bloghajóitokba. Otthon is játszhattok, ha letöltitek a kép alatti linken látható alkalmazást.

http://sakkpalota.hu/index.php/hu/sakk-top/app

Másodszor meglátogatjuk a ClassBoxot, ahol ismét elindult a Pontgyűjtő játék. Email címetekkel léphettek be az oldalra, ahol keressétek a dobókocka ikont! Remélem, mindenki tudja már email címét és jelszavát! Ha mégsem, akkor szóljatok, és újra elküldöm Számotokra a digitális tolltartótokat. Öt különbséget kell találnotok a képekre kattintva, amiért 100-100 pont jutalmat kaphattok. Most is lesz ajándéksorsolás a sok pontot szerző játékosok között. Minden nap lehet játszani, tehát otthon is gyűjthetitek a pontokat. A kép alatti linkre kattintva juthattok be a ClassBoxba. Egy megoldásról készítsetek fotót, és a Sakkjátszóteres képpel együtt illesszétek be a bloghajóitokba! Természetesen nem kérem, hogy otthon is készítsetek képeket a megoldásotokról. Ha nem sikerül megtalálnotok a különbségeket, akkor találtok a megoldáshoz SÚGÓT a FELADATOK menüpontja alatt.

https://classbox.me/

Harmadszor kinyitogatjuk az Ádventi naptárunk ablakait. A kép alatti linken található a Play Áruház, ahonnan Ti is letölthetitek a játékot a tablettetetekre, vagy az okostelefonotokra.

http://bit.ly/2g9YV8r


Végül negyedszer zenés karácsonyi képeslapot fogtok küldeni Szeretteiteknek. A képeslapküldő oldalt a kép alatti linken találjátok meg.

http://www.kepeslapod.hu/index.php

Ha nem tudtok eljönni hozzám ezen a héten, otthon is haladhattok  együtt velünk, ha van számítógépetek, vagy laptopotok, tablettetek, vagy okostelefonotok, és persze internetetek.
Nagyon boldog vagyok, mert vannak olyan Csapattagok, akik rendszeresen nyitnak be otthon is az Anyahajóba, és már volt olyan is, aki előre megoldotta a játékos feladatokat, vagy szorgalmi blogbejegyzéseket készített bloghajójában. Köszönöm Balázsnak, Flórának, Pannának,  Zsókának, G. Matyinak, Barnusnak, F. Matyinak, Izának, Szabinának, hogy otthon is be-belátogatnak a mi közös Anyahajónkba!
Az ünnepek alkalmából készítettem új üzenőfalat, ahova ünnepi üzeneteket, képeket, szép karácsonyi zenés videókat tölthettek fel. Szerezzünk örömöt ezzel is egymásnak!

Kellemes, szórakoztató és hasznos időtöltést kívánok Mindannyiótok számára: Irma néni 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése