2016. 12. 05.

Kódolás Órája az Anyahajóban 2016-ban

https://code.org/


https://twitter.com/szevirma?lang=hu



Kedves Gyerekek!

Elérkeztünk a karácsony ünnepe előtti utolsó nagy projektünkhöz, a Kódolás Órájához. Csapatunk ismét ott van a nagy világtérképen:

https://hourofcode.com/us/map

Ezen a héten a világ számos országában fognak az iskolákban játékosan programozni, robotikával foglalkozni. Hozzánk kedden jön el Barnus Édesapja, aki kisfiával együtt tart majd nekünk izgalmas foglalkozást, majd egy kis bemutatót a megépített és beprogramozott robotunkról. 
A játékos kódolást most két programmal is kipróbálhatjátok. Először is lépjetek be a code.org oldalára email címetekkel: https://code.org/ 
Ezután, ha a könnyebbik játékkal szeretnétek kódolni, akkor a Star Wars programjára kattintsatok!
Ha pedig nagyobb kihívást szeretnétek, akkor a Minecraft kódolási játékát válasszátok!
Ha végigmentek a szinteken, akkor kaptok egy szép oklevelet. Ne felejtsétek odaírni a neveteket!
Az oklevelet mentsétek le saját mappátokba, majd pedig illesszétek be bloghajóitokba! A bejegyzés címe a következő legyen: Kódolás Órája 2016. A kép alatti cím pedig annak a játéknak a neve legyen, amit választottatok magatoknak. A címke pedig: Kódolás Órája 2016.
A foglalkozáson csak az egyik játékra lesz időnk, de ha mind a kettőt végig szeretnétek játszani, akkor azt otthon is megtehetitek. Egyébként tableten és okostelefonon is kódolhattok kedvetekre, ha ott is beléptek a code.org oldalára email címetekkel.Ha segítsétek kértek a kódolás során, akkor az Anyahajó Online játékok menüjére kattintsatok, és ott a SÚGÓT megtaláljátok.
Pénteken, azaz december 9-én, a 3-ik óra után, 10 óra 40-kor lesz a projektzáró ünnepségünk, ahol díjakat, okleveleket fogok kiosztani, és a megígért süteményt is viszem magammal, ami egyben már a a karácsonyi ünnepségünk is lesz. Várlak Benneteket szeretettel!

Jó szórakozást, sikeres játékot kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése