2017. 03. 27.

Látogatás a Sakkarénában,- hangolódás a Digitális Témahétre


Kedves  Gyerekek!

Ezen a héten a Sakkarénába látogatunk el az internet segítségével.  Polgár Judit, a Sakk Hercegnője ott fogadja a sztárvendégeket, és nagyon izgalmas páros schnell-partit játszik velük Kerényi Miklós Máté játékvezetővel együtt. A schnell-parti villámsakkot jelent, ami összesen 4 percig tart.
A műsorban kapnak a nézők egy QR kódban elrejtett sakkfeladványt, amit e-mail címen be lehet küldeni. Én már küldtem be néhány megfejtést. Tudjátok, szeretek  játszani. Szükség lesz a QR kód olvasó applikációra, amit már többen le is töltöttetek az okostelefonotokra, vagy a tablettetekre.  A kép alatti linkre kattintva látható a Sakkaréna 11. része. Egyébként a műsort vasárnap délelőttönként nézhetitek meg az M4Sport csatornán.

http://www.mediaklikk.hu/video/sakkarena-11-resz/
Ebben a részben a következő sakkfeladványt kaptuk. Ti is olvassátok le a műsorban látható

QR kódot!A műsor megnézése után fel fogjuk állítani a feladványban látható állást, majd együtt kitaláljuk a megoldást.

Ezután  nyissátok ki a bloghajóitokat, és illesszétek be a letöltött sakkfeladványt! Ehhez USB csatlakozóval kapcsoljátok össze a gépeteket az okostelefonotokkal, vagy a tablettetekkel! A kép alá írjátok le a megoldást. A cím a következő legyen: Feladvány a Sakkarénában. A címke: Sakkaréna, Sakkpalota

Április 3-7-ig, tehát jövő héten lesz a Digitális Témahét. Projektünk a Polgár Judit által létrehozott Sakkpalota Program alapján fog készülni. Az Anyahajó Stúdió Csapata többféle tevékenységet fog végezni. Lesznek, akik a Sakkarénába látogatnak majd el, és fogják megoldani az új QR kódos sakkfeladványt, lesznek olyanok, akik a már otthon, édesapjukkal együtt a Minecraft EDU-ban  épülő sakkbirodalmukat fogják bemutatni, és ezen belül a programozás rejtelmeibe is be fognak minket vezetni. Lesz olyan Csapattag, aki a saját Sakkszigetére kalauzol el majd bennünket, amit otthon alkotott több napon át. Még multiplayer módban kisöccse is fog szerepelni benne. Lesz két komoly építkezőnk, akik itt az Anyahajóban alkottak sakk témában a Minecraft EDU multiplayer verziójában , és ők is egy nagy bemutatóra készülnek. Mindenki büszkélkedhet projektproduktumával, ha majd felteszi azt közös faliújságunkra, a Padletre. Április 7-én, pénteken lesz a projektzáró ünnepségünk, ahova finom sütivel, oklevelekkel, és pici kis ajándékkal várlak Benneteket. 
Még ha különböző sakkos témákat is dolgoztok fel a Digitális Témahét kapcsán, egy biztosan közös benne. Mégpedig a Polgár Judit által megfogalmazott gondolat, mint jelmondat, hogy:

     " A Sakk Összeköt Minket"

Nagy izgalommal várom alkotásaitokat, a QR kódban elrejtett sakkfeladvány megfejtéseiteket, hogy faliújságunk sokakhoz eljusson majd az interneten keresztül. Így nem csak az Anyahajóban, hanem a messzi világban is közös lesz örömünk!

Szeretettel: Irma néni


Tehát jön egy hét múlva a


ahol: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése