2017. 04. 02.

DIGITÁLIS TÉMAHÉT 2017.



Kedves Csapatom!

Elérkezett hát a Digitális Témahét, amikor Magyarországon sok-sok iskolában fő szerepet kapnak a digitális eszközök, számítógépek, laptopok, tabletek, okostelefonok. Mi is bekapcsolódunk a közös játékos tanulásba. Projektünk címe:


"A sakk összeköt minket"

Egy éve kezdtük el a Polgár Judit által készített Sakkpalota Programot Anyahajó Stúdiónkban, és már sok-sok okosságot megtanultatok ezen a játékon keresztül. A Digitális Témahéten azt fogjuk átélni, megtapasztalni, hogy a sakkjáték milyen gyönyörűen összeköt minket. Ehhez pedig nagy segítség és lehetőség a technika csodája. A következő napokban kitárulnak az Anyahajó Stúdió kapui. Belépünk a Sakkarénába, és együtt fogunk játszani Polgár Juditékkal, átmegyünk Barniék osztályába, ahol csodaságokat fogunk bemutatni, majd otthoni, családi környezetben készített Sakkpalotás alkotásokban fogunk gyönyörködni.

Kezdődjön hát a mulatság!

2017.04.03-07.

Iza, Laci, Ádám, Márk, Janka, Zsóka, Matyi, Panna, Giulió, Peti, Gyuri, Ábris, Flóra, Szabina

Nézzétek meg a Sakkaréna következő részét!

http://www.mediaklikk.hu/video/sakkarena-12-resz/



Olvassátok  le  azt a QR kódot, amiben a Sakkfeladvány van elrejtve! Ezután osszátok meg a tabletre, vagy okostelefonra letöltött képet a Google+ oldalán!

Nézzétek csak! Milyen meglepetés ért! A múlt heti helyes megfejtést én küldtem be leghamarabb az országban, így egy ajándék könyvet nyerhettem! Igyekezzetek Ti is a jövőben, mert ha ügyesek lesztek, Ti is nyerhettek majd helyes megfejtéseitekkel!






Helyezzétek el  a táblán a fenti módon a sakkfigurákat! ( Majd én mondom, mit, hova tegyetek.)
Adjatok  mattot a sötét királynak! Majd írjátok le papírra sakknyelven a megoldást!
Üljetek a laptopok elé, és lépjetek be saját gmail-es postafiókotokba! Ott a Google+ oldalról töltsétek le a Sakkfeladvány fotóját a saját mappátokba, majd  illesszétek a blogotokba! A blogbejegyzés címe a következő legyen: QR kódos játék a Sakkarénában. A Címke: Digitális Témahét 2017. Sakkaréna, QR kódok. A kép alá írjátok le a Sakkfeladvány megoldását sakknyelven! Készítsetek  egy képernyőfotót a Sakkaréna egyik Nektek tetsző jelenetéről, majd a blogbejegyzésetek linkjével együtt helyezzétek el a Padlet közös faliújságunkra a projektproduktumotokat!

Balázs, Barnus, F.Matyi, Kristóf és Viktor különleges  meglepetést tartogatnak  számunkra. Ők a Mincraft EDU Csapatát alkotják. Balázs testvérével Andrissal, Barnus és F. Matyi édesapjukkal, Kristóf pedig Viktorral együtt építettek valami csodaságot, amit majd bemutatnak számunkra. Műveiket ők is blogban fogják elhelyezni, majd a blogbejegyzéseik linkjeit  beillesztik Padlet faliújságunkra.

A linkekhez használjátok a linkrövidítőt: https://bitly.com/

Remélem, mindenki jól fogja érezni magát a következő napokban!

Játsszunk hát együtt, amíg csak lehet, mert a "sakk összeköt minket!"

Gyűljenek ide szépen a projektproduktumok, hogy pénteken, együtt örülhessünk
 a projektzáró ünnepségen!

A Padletre ezzel a linken tudtok belépni: https://padlet.com/szevirma/vi8i4x2kx5d5


Made with Padlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése