2017. 04. 09.

Sakkfeladvány a Sakkarénában, és egy kis robotprogramozás

Kedves Gyerekek!

Már nem mindenkivel találkozom a tavaszi szünet előtt, így részletesen leírom, mit is fogunk csinálni még a következő héten. Ha lesz időtök és kedvetek hozzá, otthon Ti is meg tudjátok oldani a Sakkaréna a Sakkfeladványát.😊

A kép alatti linkre kattintva megnézhetitek a Sakkaréna 13. adását, ami vasárnap délelőttönként látható az M4Sport csatornáján:

http://www.mediaklikk.hu/video/sakkarena-13-resz/


Nagyon érdekes volt a műsor, érdemes megnéznetek. De ha nincs időtök hozzá, akkor kifotóztam azt a QR kódot az adásból, amit olvassatok le a tabletteteken, vagy az okostelefonotokon lévő QR kód olvasó segítségével. Mivel együtt nem fogjuk tudni felállítani a sakkfeladványon lévő sakkállást, így küldtem Számotokra súgót a megoldáshoz:



Ha valaki ügyes, akkor még határidő előtt be tudja küldeni a képen látható email címre a megfejtést. Laci múlt héten már el is küldte az akkori megoldást.

Fotózzátok le a fenti képet, és illesszétek a bloghajóitokba! A blogbejegyzés címe a következő legyen: Sakkfeladvány a Sakkaréna 13. adásában. A címke: Sakkaréna, a kép alatti cím pedig a megoldás legyen! A képen megtaláljátok. Másoljátok le róla a sakknyelven leírt megoldást!

Barnussal kedden még az új robotunkat is építgetjük, és valami újabb meglepetést fog Barni számunkra bemutatni.

Kívánok Mindannyiótoknak futkározós, játszós, napsütéses tavaszi szünetet, és mindenekelőtt Boldog Húsvéti Ünnepeket!

És ha mégsem lenne napsütés, akkor se legyetek bánatosak!

A faliújságunkra is feltettem, de ide is beillesztek egy csodálatos videót, amit ha bekapcsoltok, elszáll minden rosszkedvetek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése